Search
Close this search box.
Milijarda letak
Novosti

Milijarda ustaje za pravdu

“Milijarda ustaje za pravdu” naziv je svjetske manifestacije koja je u petak popodne, 14. veljače 2014., održana u Zagrebu na Zrinjevcu gdje su Zagrepčani i Zagrepčanke protesnim plesom upozorili na milijardu žena i djevojčica koje žive u nasilju.

Koordinatorica akcije Rada Borić iz Centra za ženske studije naglasila je da se kampanja provodi u više od 200 zemlja i ocijenila važnim biti dijelom velike zajednice koja prepoznaje da ne može jedna od tri žene u svom životu proživjeti nasilje. Uz Centar za ženske studije, kampanju je organizirao još nekoliko zagrebačkih civilnih udruga među kojima su Zajednica saveza udruga osoba s invaliditetom Hrvatske- SOIH, Sindikat biciklista, CESI, Ženska soba, Udruga Kamensko, uz podršku Grada Zagreba i pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

P2140681

One Billion Rising for Justice ili Milijarda ustaje za pravdu globalna je kampanja koja se bori protiv nasilja nad ženama, bori se za pravdu te promovira jednakost spolova. Kampanja je pokrenuta 2012. godine u sklopu pokreta V-Day, aktivističkog pokreta koji se bori protiv nasilja nad ženama, a koji se tradicionalno organizira na Valentinovo.

152735

Zajedno s građanima na Zrinjevcu, “protestni ples i plesni ustanak” je u ritmu pjesme Break the chains podržao i Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida.

151849

Skip to content