Search
Close this search box.
Aktualnosti, Baza znanja

Održana sjednica Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom

U utorak, 28. lipnja 2022. održana je sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom na kojoj je sudjelovala Predsjednica Saveza, Jozefina Krajčec.

Ministar Marin Piletić zahvalio se članovima Povjerenstva na dosadašnjem radu, davanju prijedloga i stručnih mišljenja iz područja zaštite i promicanja prava osoba s invaliditetom i njihovih obitelji te naglasio važnost nastavka konstruktivnog dijaloga i provođenja aktivnosti usmjerenih na dobrobit djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom na cijelom području RH.

 

Uz predsjednicu Povjerenstva i državnu tajnicu Mariju Pletikosa i članove, sjednici su nazočili saborska zastupnica Ljubica Lukačić, državni tajnik Ivan Vidiš te pomoćnik ravnatelja HZJZ-a doc. dr. sc. Tomislav Benjak.

Teme održane sjednice vezane su uz snažnije uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada, novi Zakon o registru osoba s invaliditetom, Nacrt prijedloga Zakona o osobnoj asistenciji i Nacrt prijedloga Zakona o inkluzivnom dodatku.

Zvjezdana Bogdanović, savjetnica ministra izvijestila je članove o aktivnostima provedenim u svrhu izrade Nacrta prijedloga zakona o osobnoj asistenciji kojim se definira usluga osobne asistencije, sadržaj i način pružanja usluge, korisnici usluge, postupak za priznavanje prava na uslugu osobne asistencije, uvjeti za pružatelje usluga, ugovaranje usluga, imenovanje, sastav i zadaća Komisije za procjenu potreba za uslugom osobne asistencije, evidencije, nadzor, financiranje usluge, naknadu štete, prekršajne i kaznene odredbe, te druga pitanja značajna za pružanje usluge osobne asistencije.

 

Skip to content