Search
Close this search box.
Aktualnosti, Baza znanja, Uncategorized

Edukacija stručnjaka 8. Centra znanja – Inspirativno vođenje udruge i unaprjeđenje uloge voditelja te povećanje učinkovitosti udruge i uspješnog povezivanja s drugim mrežama

Dana 17. prosinca 2021. u okviru 8. Centra znanja predstavnici saveza sudjelovali su na edukaciji pod nazivom “Inspirativno vođenje udruge i unaprjeđenje uloge voditelja te povećanje učinkovitosti udruge i uspješnog povezivanja s drugim mrežama” u prostoru Tribine Grada Zagreba. Edukacija je trajala od 9:00 do 15:00 h, te ju je vodio diplomirani ekonomist i soft skills trener Davor Bilman.

Edukacija je namijenjena osobama zaposlenima na radnom mjestu voditelja, no i drugim zaposlenicima kako bi se informirali o stilovima i načinima vođenja, te inspirativnom vođenju i komunikaciji u timu. Svaki sudionik promišljao je o vlastitom stilu vođenja tj. stilu vođenja svog voditelja, koje je predavač pojasnio kroz teoriju i relevantne primjere, te naglasio prednosti i mane svakog od stilova. Pored predstavljanja autokratskog i demokratskog stila vođenja te stila vođenja pomoću ciljeva, voditelj edukacije predstavio je i razlike između managera, lidera i voditelja. Također se osvrnuo na konstruktivne načine davanja kritika odnosno feedbacka u formatu “sendvič metode” kojom se neugodna povratna informacija daje na način prvotnog komentara na to što je bilo dobro, zatim komentara na to što može biti bolje i na kraju generalne pohvale kojom se zaokruži feedback namijenjen zaposleniku. Predstavio je i nekoliko voditeljskih motivacijskih alata tj. alata kojima se zaposlenike želi motivirati na otvorenost, kreativnost i produktivnost.

Edukacija je bila veoma zanimljiva i poučna, te su sudionici bili zadovoljni gradivom i vođenjem edukacije.

Edukaciji je ispred Saveza prisustvovala Predsjednica Jozefina Kranjčec.

Skip to content