Search
Close this search box.
Uncategorised

„Od projektne ideje do uspješne prijave na ESF natječaj“ – radionice

Dana, 02. – 03. veljače  u Zagrebu su održane dvodnevne radionice  „Od projektne ideje do uspješne prijave  na ESF natječaj,“   programu su nazočile predstavnice HSUTI-a Jozefina Kranjčec i Brankica Kunštek. Projektni  prijedlog  „Širenje usluge osobne asistencije za OSI „ provodi WYG International i WYG savjetovanje d.o.o. u konzorciju s: ESEP.

         

Sudionici održane radionice prisustvovali su Dnevnom redu kroz sljedeće teme :

–                   Prezentacija poziva „Širenje usluge osobne asistencije za OSI „(ciljevi, prihvatljivi prijavitelji, partneri, prihvatljive aktivnosti, prihvatljivi troškovi, relevantni dokumenti za pripremne aktivnosti i ishodi, primjeri iz prakse, povezivost s elementima iz logiičke matrice)

            Dnevni red (2. Dan):

–                   Prezentacija, rasprava i pregled najčešćih problema, općih ciljeva i specifičnih ciljeva

–                   Prezentacija i rad u skupinama: ciljana skupina: definicija veličine, strukture i kriterija za odabir ciljane skupine.        

–                   Prezentacija i rad u skupinama: Rezultati projekta i, pokazatelji ishoda i rezultata.

–                   Plenarno zasjedanje i grupno izvještavanje ( prezentacija, rasprava i pregled aspekata ciljane skupine i očekivanih rezultata i pokazatelja; sudionici i predavači prjužaju povratne informacije svakoj grupi o definiciji ciljanih skupina, projektnih rezultata i razvijenih pokazatelja)

–                   Prezentacija i rad u skupinama: aktivnosti i plan aktivnosti (kratki sažetak glavnih načela za određivanje aktivnosti i pod-aktivnosti te kako ih držati jasnima i koherentnima kroz čitavi član projekta)

–                   Plenarno zasjedanje: prezentacija i rasprava oko razrade proračuna (izravni i neizravni troškovi, vlastita sredstva itd.)

–                   Rasprava o horizontalnim temama.Poveznica s evaluacijskom matricom i prijavnim obrascem.

–                   Rasprava o održivosti projekta (financijska, institucionalna, nastavak projekta i efekt multipliciranja itd.)

 

Skip to content