Search
Close this search box.
Novosti

XIX . hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

Dana, 15. i 16. prosinca 2014. godine u Hotelu Holiday, SOIH  je održao  XIX . hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem o temi  „Pristupačna hrvatska – gdje smo?“  

Simpoziju je prisustvovala i Predsjednica HSUTI-ja zbog važnosti tema i tematike koja je obuhvaćena istim. 

           

Teme simpozija: – prikaz Alternativnog izvješća o provedbi Konvencije o pravima OSI , – univerzalni dizajn i prikaz o pristupačnosti održala je Marica Mirić iz SOIH-a, – novi propisi u zapošljavanju OSI (predstavnici MRMS), – programske smjernice na temu Pristupačnost , – iskustva pravobraniteljice  Anka Slošnjak za OSI, – predstavljanje Online MBA pilot projekta Cotrugli Business School,  – otvaranje izložbe na temu  „Nikada i nigdje više,“  – sudska praksa i komunikacija sa sudovima  OSI, – pravna regulativa vezana za pristupačnost  te zaključci.

            Skupu su nazočili predstavnici institucja , saveza i udruga OSI iz svih krajeva RH koji su prikazali pristupačnost u svojim lokalnim sredinama. Od prisutnih sudjelovale su službe HZMO-a, Zavod za vještačenje profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI, Općinski građanski sud u Zagrebu i Grad Zagreb.  

      

 

 

 

Skip to content