Search
Close this search box.
Novosti

Što je Visal

25. rujna 2014.g., u dvorani kazališta “Vidra”, Hrvatski savez slijepih održao je konferenciju na temu “Visal – aktivni život s oštećenjem vida u starijoj dobi”.
 
      
      
 

 
Program Visal – sedam radionica:
I. radionica – upoznavanje (slušanje drugih, razumijevanje sebe kao pojedinca, kad slušam druge, i oni slušaju mene)
II. radionica – krugovi mog utjecaja (tko mi je važan, znanje i iskustvo o mogućnostima povezivanja, određivanje vrsta odnosa i individualni izbor)
III. radionica – odabiri unutar kruga bliskih osoba (znati da imam izbor, koristi od izbora toga što želim, moj izbor je važan)
IV. radionica – učinimo to zajedno (važnost članstva u grupi i zajedničkog rada, pozitivne strane pripadanja grupi, zajedno možemo postići više)
V. radionica – kako utjecati na stručnjake i pružatelje usluga (tko su pružatelji usluga i javni servisi koje valja propitati, mogućnosti za podršku, mogu pokrenuti istinsku promjenu)
VI. radionica – osobe koje donose odluke i utjecaj (razumijevanje ljudi i procesa donošenja propisa, snalaženje u moru propisa, i moj glas je bitan)
VII. radionica – razmišljanje, vrednovanje i preuzimanje odgovornosti (određivanje kruga tjecaja, odvažnost u rješavanju prepreka, pozitivna očekivanja od budućnosti).
Skip to content