Search
Close this search box.
47
Novosti

HSUTI-ju uručena nagrada za društvenu inovaciju

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva obilježila je danas, 19. studenog 2013., u Laubi – Kući za ljude i umjetnost u Zagrebu 10-godišnjicu osnutka i sustavne podrške razvoju civilnoga društva te Europsku godinu građana.

Na svečanosti su uručene i nagrade za volonterstvo “Otisak srca” osnovnim i srednjim školama te nagrade za društvene inovacije „I=d2a“. Dodijeljene su 4 nagrade za najinovativnije prijedloge kvalitetnih i provedivih društvenih inovacija „I=d2a“. Izrazito smo zahvalni Nacionalnoj zakladi što je jedna od njih pripala i Hrvatskom savezu udruga tjelesnih invalida i projektu “Ljetni kamp” provedenom po programu “Zajedno u zajednici”. Iznimno smo počašćeni ovom nagradom koja će nam poslužiti kao poticaj za rast ambicija i još bolji i kvalitetniji rad na dobrobit svih udruga članica HSUTI-ja i njihovih korisnika. Prestižnu nagradu za društvenu inovaciju preuzela je Jozefina Kranjčec, predsjednica HSUTI-ja.

47a

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić, Nacionalna zaklada je od 2003. do 2013. godine kroz razne oblike financijskih podrški, programa izobrazbe, informiranja, razmjene iskustava organizacija civilnoga društva na nacionalnoj i međunarodnoj razini, istraživanja, izdanjima stručnih publikacija, suradnji i partnerstvu uložila ogroman trud i predanost razvoju civilnoga društva. Pokazatelji predstavljenog istraživanja Instituta za društvena istraživanja o vrednovanju učinaka na društveni i gospodarski razvoj, potvđuju tu tvrdnju. 

Nacionalna zaklada je od osnutka uložila u financijske podrške organizacijama civilnoga društva gotovo 300 milijuna kuna za 3.969 podrški kroz koje je zaposleno 4.884 osoba te angažirano preko 100.000 volontera/ki.

02c

02b

Skip to content