Search
Close this search box.
photo 12
Novosti

Predstavljen Program podrške građanima Republike Hrvatske nakon ulaska u Europsku uniju

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i IMPACT – Europski centar za međusektorsku suradnju u suradnji s organizacijom ECAS iz Bruxellesa su jučer, 3. srpnja 2013. godine, predstavili Program podrške građanima RH nakon ulaska u EU.

Kao dio ovog Programa, Marija Pejčinović Burić (UNDP-IMPACT) predstavila je publikacije “50 pitanja i odgovora o pravima građana Europske unije” i “Nacrt Povelje o europskom građanstvu”, a Kenan Hadžimusić (ECAS) prikazao aktivnosti IMPACT ureda za međusektorsku suradnju i dijalog u Bruxellesu koji organiziranom civilnom društvu iz RH omogućuje jednostavniju i učinkovitiju komunikaciju s institucijama u Bruxellesu. Osim toga, predstavljena je i podrška kroz program koji će moći koristiti građani Hrvatske. U programu pod nazivom “Vaš europski savjetnik” koji ECAS provodi već nekoliko godina, od 1. srpnja ove godine sudjeluju i dvije pravne stručnjakinje iz RH. 

Na kvalitetno organiziranom predstavljanju Programa i javnoj rapravi sudjelovale su i stručne suradnice iz HSUTI-ja, Katarina Dujmović i Ivona Pastor Periša.

Nacionalna zaklada ovim je potvrdila svoju dugogodišnju pripravnost u pravovremenom informiranju i savjetovanju javnosti, organizacija civilnoga društva i građana kako bi što spremnije pratili promjene i razumjeli svoja prava i mogućnosti u EU. 

6

pphoto 11

p4

Skip to content