Search
Close this search box.
Aktualnosti, Baza znanja

Održan Okrugli stol Mogućnosti i izazovi na otvorenom tržištu rada za mlade OSI

Zagreb, 11.10.2023.  – Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom (HSUTI) uključen u 8. Centar znanja u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom održao je u hotelu ”Academia” Okrugli stol pod nazivom „Mogućnosti i izazovi na otvorenom tržištu rada za mlade OSI“ .

Cilj Okruglog stola bio je senzibilizirati i informirati dionike o mogućnostima i izazovima na tržištu rada za mlade osobe s invaliditetom, te poboljšati integraciju i uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada.

Prisutnima se uvodno obratila saborska zastupnica Ljubica Lukačić, a Okrugli stol je otvorio izvršni direktor Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH-a) Ratmir Džanić. Potom je o mogućnostima i izazovima na otvorenom tržištu rada za OSI govorila Monika Hartek ispred Središnjeg ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok su o radnoj asistenciji i poticajima govorile Petra Herak i Ana Marinović ispred Središnjeg ureda Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI). Prof. Mr.sc. Dragan Kopecki s Poslovnog veleučilišta Zagreb, u okviru Okruglog stola je održao predavanje i interaktivnu radionicu ”MSP-OSI” (Mladi-Sposobni-Poduzetni-Osobe s invaliditetom”).

Nakon izlaganja sudionici Okruglog stola sudjelovali su u otvorenoj raspravi.

Okrugli stol je financijski podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo na podršci i uspješnoj suradnji kroz dugi niz godina rada i djelovanja HSUTI-a.

Skip to content