Search
Close this search box.
Uncategorized

27. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

Dana 24. i 25. listopada 2022. u hotelu Diplomat u Zagrebu, u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH održan je 27. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem, o temi ”Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti”.

 

SOIH je Simpozij održao u suradnji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba.

Dvodnevni Program Simpozija obuhvatio je sljedeće teme: Akcijski plan izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2021.-2024. – snažna podrška provedbi KPOSI; Novi Opći komentar na članak 27. KPOSI Rad i zapošljavanje; Izazovi u zapošljavanju osoba s invaliditetom; Integrativne radionice; Europske strategija za skrb; Prikaz mobilne aplikacije Pristupačni Zagreb; Izazovi, pozitivna iskustva i preporuke u pružanju podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela; Predstavljanje rada skloništa za žene žrtve nasilja i Boćanje kao izazovi za sportaše s invaliditetom: Također su se održale dvije Radionice o temama Žene s invaliditetom i Mladi s invaliditetom.

Drugi dan Simpozija održana je Konferencija ”Zajedno znanjem” pod  motom ”Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati”. Konferencija se održala u okviru Razvojne suradnju u području centara znanja za društveni razvoj, a predstavila se Nacionalna razvojna strategija RH do 2030. godine te iskustva i primjeri dobre prakse Centara znanja u područjima Uključiva i solidarna Hrvatska, Digitalna Hrvatska i Zelena i održiva Hrvatska.

Skip to content