Search
Close this search box.
Aktualnosti, Baza znanja, Novosti

Održana Konferencija za voditelje udruga osoba s invaliditetom

Pod pokroviteljstvom MROSP, a u okviru Programa „Socijalizacija, edukacija i rekreacija OSI“ održala se 18.03.2022. Konferencija HSUTI za voditelje udruga osoba s invaliditetom.

Konferencija je započela intoniranjem hrvatske i europske himne. Uslijedili su pozdravni govori predsjednice HSUTI Jozefine Kranjčec, zamjenice Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mire Pekeč Knežević te saborske zastupnice Ljubice Lukačić, koja je i otvorila Konferenciju. U sklopu Konferencije poslušali smo tri zanimljiva i interaktivna izlaganja.

Darko Kobetić, inače čest i rado slušan predavač na događanjima HSUTI, govorio je o tome kako postići balans između kvalitete života i kvalitete rada u zahtjevnom vremenu Covida, potresa i novog rata. Radilo se o psihološkom predavanju-radionici, koje je osnažilo sudionike Konferencije.

Mr.sc. Dragan Kopecki s veleučilišta Vern govorio je o potrebi učinkovite komunikacije u projektima. Radionica je bila korisna, pogotovo u vremenu kada smo većinu sastanaka prisiljeni odraditi putem ekrana.

Djelatnik HSUTI, pravnik Luka Keller izlagao je o važnosti strateškog planiranja za udruge osoba s invaliditetom u izazovnom i nesigurnom vremenu u kojem su udruge OSI primorane raditi i pružati socijalne usluge. Iznio je primjere dobrih praksi, analize organizacija i dionika te etapa kreiranja strateških planova u kontekstu udruga OSI.

Skip to content