Search
Close this search box.
Aktualnosti, Baza znanja

Edukacija stručnjaka 8. Centra znanja – Izgradnja odnosa i komunikacija sa različitim tipovima osobnosti osoba s invaliditetom

Edukaciju „Izgradnja odnosa i komunikacija sa različitim tipovima osobnosti osoba s invaliditetom“, održao je 29. i 30. studenoga Boris Blažinić, profesor psihologije i psihoterapeut iz SoftSkills Academy, Centra za razvoj osobnosti. Predstavio je “Mindware profil” – model osobnosti koji se oslanja na devet jedinstvenih tipova osobnosti, perspektiva koje utječu na to kako mislimo, osjećamo, djelujemo, a primjenjiv je za sve pojedince.

Vrijednost edukacije je poticaj na promišljanje o obilježjima vlastitog tipa osobnosti te mogućnost boljeg razumijevanja vlastitih i međusobnih osobina, odnosa i ponašanja. Također je vrijedan rezultat edukacije i prilika za izgradnjom kvalitetnijeg odnosa i suradnje kroz primjenu “uputstava za upotrebu” koji je dobio svaki sudionik sukladno svom tipu osobnosti kao i primjenjivost usvojenog na više razina (na razini 8. Centra znanja, na razini djelovanja Saveza i na osobnoj razini).

Voditelj edukacije posebno je analizirao položaj saveza tj. pojedinih predstavnika u okviru 8. centra znanja i utvrdio da je kohezija slaba točka jer svaki savez ima izuzetnu autonomiju te da kad nema jasne podjele zadataka nema niti dovoljnog angažmana svih kao niti dovoljno sinergijskih rezultata.

Izuzetno pozitivne povratne informacije svih sudionika jasan su pokazatelj potrebe za nastavkom ovakvih edukacija i jačanja ljudskih kapaciteta 8. centra znanja i u budućem razdoblju.

 

Skip to content