Search
Close this search box.
slika_1_123.jpg
Aktualnosti

DRUŽENJE PREMIJERA PLENKOVIĆA S OSOBAMA S INVALIDITETOM

 

 

Dana 27. lipnja 2020. godine na plaži za osobe s invaliditetom na jarunskom otoku Trešnjevka zastupnica u prošlom sazivu Hrvatskog sabora Ljubica Lukačić organizirala je neformalno druženje predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića s osobama s invaliditetom.

Događaju su između ostalih prisustvovali i predsjednik SOIH-a Zorislav Bobuš, dopredsjednica Marica Mirić, ravnatelj ustanove URIHO Josip Držaić, te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

 

Ljubica Lukačić je pozdravila prisutne te istaknula što je sve u mandatu ove Vlade učinjeno za osobe s invaliditetom. Navela je 20-postotno povećanje osobne invalidnine uz ukidanje nekih cenzusa, povećanje naknade za status roditelja njegovatelja i njegovatelja osobe s invaliditetom s 2.500 na 4.000 kuna, oslobođenje osoba s invaliditetom od plaćanja sudskih pristojbi te poboljšanje sustava profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Spomenula je i rad Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom, kao i dva zakona u pripremi – Zakon o inkluzivnom dodatku i Zakon o osobnoj asistenciji.

Premijer Plenković se zahvalio svima na dolasku i izrazio zadovoljstvo što afinitet Vlade prema osobama s invaliditetom ne prolazi nezamijećen.

Od strane HSUTI-a događaju je prisustvovala stručna suradnica Lana Mihelčić Ćućić.

 

 slika_2_123.jpg

 

 

 

 

slika_3_123.jpg

 

5_Medium.JPG

Skip to content