Search
Close this search box.
1_Medium.jpg
Aktualnosti

KOORDINACIJSKI SASTANAK NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DUŠTVA I CENTARA ZNANJA ZA DRUŠTVENI RAZVOJ U REPUBLICI HRVATSKOJ

 

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva održala je u Šibeniku od 15. do 17. lipnja koordinacijski sastanak s predstavnicima udruga i saveza uključenih u Razvojnu suradnju u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj.

Nakon uvodnog osvrta Cvjetane Plavša – Matić, upraviteljice Nacionalne zaklade, predstavnici uključenih udruga iznijeli su svoja iskustva o poteškoćama s kojima su se susreli vezano za posljedice pandemije COVID-19. Također su u skladu s novim okolnostima predstavljene i aktivnosti do kraja 2020.g.

Uslijedila je panel rasprava na temu „Unapređenje djelovanja institucionalnog okvira za podršku razvoju civilnog društva u Hrvatskoj i strateški okvir za sustavnu podršku“ u kojoj su sudjelovali Helena Beus ravnateljica Vladinog ureda za udruge, Cvjetana Plavša- Matić upraviteljica Nacionalne zaklade te Danko Relić predsjednik Savjeta za razvoj civilnog društva.

Drugi dan sastanka u razgovoru o podršci i modelima podrške organiziranom razvoju civilnog društva u idućem razdoblju u Hrvatskoj i mogućnostima financiranja organizacija civilnog društva iz nacionalnih javnih izvora i iz fondova EU, sudjelovali su ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ravnateljica Vladinog ureda za udruge Helena Beus, Cvjetana Plavša – Matić upraviteljica Nacionalne zaklade, Marija Boltek zamjenica upraviteljice za razvojne programe i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice za programe EU.

Zadnjeg dana sastanka svi predstavnici Centara znanja sudjelovali su u razgovoru na temu „Odgovor civilnoga društva na krizne situacije društveno – ekonomskog razvoja Hrvatske, te su raspravljali i o Pilot programu „Potencijali zajednice s provedbom 2020. – 2021. i pripremi za iduće razdoblje.

Od strane HSUTI – a sastanku je prisustvovala djelatnica Tatjana Burek.

 

2_Medium.jpg

 

3_Medium.jpg

 

 

 

 

 

Skip to content