Search
Close this search box.
INFO DANI slika
Aktualnosti

Održani Info dani Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske

Dana 27. i 28. veljače 2020. g. u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održani su Info dani Vladinog Ureda za udruge. Kroz dva dana bogatog programa izlaganja, predstavili su se brojni natječaji na koje mogu aplicirati udruge.

 

 

 

Za udruge osoba s invaliditetom od posebnog značaja su sljedeći pozivi na podnošenje projektnih prijedloga:

1), jednokratne potpore MDOMSP

2), novi natječaj MDOMSP „Osobni asistenti III.“

3), Poziv za financiranje trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području skrbi za socijalno osjetljive skupine

4), Javni Poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u šk. god. 2020./2021. MZO.

Također, MZO će objaviti javni Poziv za financiranje projekata za prilagodbu i izradu udžbenika za slijepe i slabovidne učenike i studente.

NZRCD nudi institucionalne podrške za stabilizaciju i razvoj udruga koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku NZRCD. Nadalje, NZRCD nudi institucionalne podrške za stabilizaciju i razvoj udruga OSI koje djeluju na lokalnoj razini.

ZOSI je predstavio nagrade i poticaje koje isplaćuju udrugama za zapošljavanje OSI, te upravo zatvoreni natječaj za dodjelu sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom kod neprofitnih organizacija koje obavljaju dio gospodarske djelatnosti na otvorenom tržištu rada.

Od strane HSUTI-a Info danima je nazočio djelatnik Luka Keller.

2

3

4

Skip to content