Search
Close this search box.
20190520 111300
Uncategorised

VI. Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom

U okviru trogodišnjeg programa »Zajedno u zajednici« kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u organizaciji HSUTI, dana 20. i 21. svibnja 2019. godine održan je »VI. Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom«

u »Hotelu I«, Ul. Ive Robića 2, Zagreb kojem je prisustvovalo 64 sudionika. 

Cilj Simpozija je educirati voditelje lokalnih udruga osoba s invaliditetom, o doprinosu i mogućnostima lokalnih udruga u razvoju mreže izvaninstitucionalnih usluga za osobe s invaliditetom u svrhu jačanja kapaciteta lokalnih udruga i kreiranja prilike za razvoj suradničkih odnosa različitih pružatelja usluga.

Nakon pozdravnih riječi Predsjednice Saveza, Jozefine Kranjčec, VI. Simpozij svečano je otvorila saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

Uslijedila su izlaganja predstavnika resornih ministarstava na vrlo aktualne teme važne za upravljanje radom udruga osoba s invaliditetom: Regulacija radnog odnosa zaposlenika udruga osoba s invaliditetom (Irena Cvitanović, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava), Pravilnik o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima (Sanja Horvatić, ministarstvo znanosti i obrazovanja), Doprinos udruga osoba s invaliditetom u razvoju izvaninstitucionalnih oblika skrbi/usluga (Zvjezdana Bogdanović, ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku), Izrada i donošenje Financijskog plana u organizacijama civilnog društva (Hajdica Filipčić, Ministarstvo financija).

Drugog dana Simpozija, 21. svibnja 2019. godine ugostili smo predstavnika Zveze društev za cerebralno paralizo »Sonček«, gospodina Ivana (Janka) Rešetu iz Slovenije koji je kao primjer dobre prakse predstavio djelovanje i rad organizacije »Sonček«.

Simpozij smo završili na temu Prevencije sindroma sagorijevanja o kojoj je govorio ravnatelja Centra znanja PROFECTUS, Darko Kobetić.

Ovim putem zahvaljujemo se na dolasku i sudjelovanju svim predavačima i sudionicima VI. Simpozija, a posebno Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je financijski podržalo i time omogućilo održavanje VI. Simpozija za voditelje udruga osoba s invaliditetom.

20190520 111223

20190520 111322

20190520 111607

Na poveznici u nastavku možete pogledati kompletnu galeriju fotografija VI. Simpozija:

Fotogalerija_VI_Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom

Skip to content