Search
Close this search box.
Bjelovarski list 001 Medium
Uncategorised

Projekt “OSOBNI ASISTENTI”

18. siječnja 2016. je u Bjelovarskom listu izašao članak o korisniku projekta “Osobni asistenti” koji provodi Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida u partnerstvu s udrugom DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize, Udrugom osoba s invaliditetom Grubišno polje i Udrugom tjelesnih invalida Grada Siska.

 

Projekt „Osobni asistenti“ financiran je u okviru natječaja „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Projektom se osigurava usluga osobne asistencije koja predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja.

 

Širenjem usluge osobne asistencije veći broj korisnika, osoba s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta te osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima, dobiva mogućnost unapređenja kvalitete življenja, socijalnog uključivanja u zajednicu te sprječavanja institucionalizacije.

Skip to content