Search
Close this search box.
IMG 20151124 130253
Uncategorised

POWER – Persons with disabilities for equal rights

Stručni suradnici HSUTI-ja su 24. i 25. studenog 2015. godine prisustvovali Okruglom stolu Inicijative za inkluzivno obrazovanje u sklopu projekta POWER, održanom u Hotelu International u Zagrebu. 

Projekt POWER sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je zagovaranjem postići veću održivost, povećati prepoznatljivost udruga osoba s invaliditetom u društvu i ojačati politički utjecaj na donositelje/ice odluka koje su usmjerene na poticanje zapošljavanja i socijalne uključenosti te poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom. Projekt provodi Centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s Institutom za razvoj tržišta rada Zagreb, Društvom distrofičara Istre i udrugom Bubamara – udruga osoba s invaliditetom.

U projektu “POWER – osobe s invaliditetom za jednaka prava” sudjelovale su 54 osobe iz 32 organizacije civilnog društva, i to iz niza županija: Bjelovarsko – bilogorske, Brodsko – posavske, Koprivničko – križevačke, Osječko – baranjske, Sisačko – moslavačke, Varaždinske, Vukovarsko – srijemske, Istarske i Primorsko – goranske, te iz Grada Zagreba. Projekt je trajao 20 mjeseci, a 85% ukupnog proračuna financirano je iz EU.

Zajedničkom analizom potreba i kapaciteta udruga koje sudjeluju u Projektu osmišljene su tri javnozagovaračke kampanje: INKLUZIVNO OBRAZOVANJE, ŠIRENJE MREŽE SOCIJALNIH USLUGA, te PRIJEVOZ OSOBA S INVALIDITETOM IZ RURALNIH PODRUČJA.

IMG 20151124 131520

IMG 20151124 130217

 

Skip to content