Search
Close this search box.
Uncategorised

„Građani neba“ Les Citoyens du Ciel – ZAVRŠENE RUTE LETA

Delegacija francuske udruge „Građani neba“  Les Citoyens du Ciel, zajedno s predstavnicom HSUTI-ja, Katarinom Dujmović, završili su jučer zadnji let ove sezone u Hrvatskoj! Naime, ruta SINJ – ZADAR, MEDULIN – VRSAR ostat će još  dugo u ugodnom sječanju naših korisnika, predstavnika i organizatora. Kratki izvještaj Katarine Dujmović:

 

Ruta: SINJ-ZADAR, 2h

Na prvi pogled obečavajuće, sunčano jutro nije potrajalo. Ovo  smo; doduše očekivali gledajući prognozu ali nadali smo se poboljšanju do  zadnjeg trena.  Odvezli smo se do Osnovne škole “ Petra Preradovica“  gdje smo se dva sata družili sa ravnateljicom i učenicima. Nakon kratkog predstavljanja, „Građani neba“ su filmom dočarali aktivnosti te u u interaktivnom predavanju objasnili osnovnu fiziku koja podržava letenje. Složili smo se da je ovo važna spoznaja koja , mijenja percepciju leta aviona za one kojima se to činilo nemoguće, postalo je prirodno. Slobodno popodne je bilo prilika da ekipa vidi turističke atrakcije Zadra, koju smo iskoristili za uživanje u (danas) smirenom šarmu morskih orgulja.

         Ruta: MEDULIN – VRSAR

Program u Medulinu odvijao se prema planu, uz vremenske uvjete idealne za letenje  i  za druzenje: suncan dan, entuzijastični kandidati iz udruge HSUTI i učenici francuskog uz lokalne škole  bili su dobitna kombinacija zahvaljujući kojoj smo zaboravili i rano ustajanje i doručak s nogu i dug put od Zadra do Medulina. Svaka osoba koja je izašla iz aviona prštala je od sreće, a to je imalo isti učinak na ekipu Gradjana neba. Entuzijazam je zarazan !  Nakon letova  podijelili smo diplome za 15 novih Građana neba. Osim užitka u sretnim licima imala sam priliku za  jos jedan let – od Medulina do Vrsara  i bilo je predivno. Mozda zato sto sada razumijem osnovnu fiziku letenja, mozda zbog ultrastrpljivog pilota ili ultralake letjelice u kojoj sam putovala… a najvjerojatnije zbog trajnog učinka novih prijateljstava i dobrih vibracija ovaj put straha nije bilo. Toliko u današnjem pokušaju da dočaram neopisivo iskustvo putovanja sa „Građanima neba“.

  

  

   

   

    

 

Skip to content