Search
Close this search box.
Uncategorized

XIII Naučni skup ”Nauka i nastava danas” Bijeljina

Od 21. do 23. rujna 2023. godine u organizaciji Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, RS, održan je XIII Naučni skup “Nauka i nastava danas”.

Konferencija je okupila stručnjake iz različitih područja iz 11 zemalja, pri čemu je prezentirano 99 radova sa 171 autorom, čime je ova Konferencija bila izvrsna platforma za razmjenu ideja, saznanja i iskustava.

Svečana akademija se održala u četvrtak, 21. rujna 2023. godine, u Centru za kulturu “Semberija”. Ovom prilikom, svečano se obilježilo 30 godina Pedagoškog fakulteta u Bijeljini.

Dana 22. i 23. rujna 2023. godine, u prostorijama Pedagoškog fakulteta otvoren je Naučni skup, a prisutni su imali priliku sudjelovati u prezentacijama radova i raspravama koje su obogatile raznolike znanstvene perspektive. Tom prilikom, Predsjednica Saveza Jozefina Kranjčec prezentirala je rad na temu ‘’Uključivanje djece s teškoćama u razvoju u redovni odgojno-obrazovni sustav i asistenti u nastavi’’, u okviru kojeg je govorila o važnosti inkluzivne edukacije u ostvarenju načela neovisnog življenja i poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom. Predsjednica je predstavila rad i djelovanje organizacija civilnog društva u Hrvatskoj, posebice udruga osoba s invaliditetom kao i saveza koji su uključeni u 8. Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom.

 

Skip to content