Pretražite stranicu

Close me
Srijeda, Prosinac 01, 2021
HSUTI / Baza znanja / Aktualnosti / Konferencija za voditelje udruga osoba s invaliditetom

za web

Dana 31. svibnja 2021. godine u hotelu ''Diplomat'' u Zagrebu, u organizaciji HSUTI, održana je ''Konferencija za voditelje udruga osoba s invaliditetom''.

Konferencija je održana u okviru prve godine provedbe trogodišnjeg Programa ''Socijalizacija, edukacija i rekreacija osoba s invaliditetom'' kojeg financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Konferenciju je uz pozdravni govor svečano otvorio Predsjednik Republike Hrvatske, gospodin Zoran Milanović, istaknuvši kako udruge osoba s invaliditetom odrađuju jako važan posao u kojemu im pomaže država.

Milanović govor

himna

Uz Predsjednika Republike Hrvatske, Konferenciji su nazočili pomoćnik ravnatelja HZZ – ESF - Ante Džapo, Pravobraniteljica za OSI – Anka Slonjšak, Državna tajnica u MROSP – Margareta Mađerić, te Državni tajnik u MZO – Tomislav Paljak.

Predstavnici 50 udruga članica HSUTI iz svih krajeva Hrvatske imali su priliku dobiti vrijedna znanja i informacije na aktualne teme kao što su Financiranje projekata iz EU fondova – ESF, Poslovni plan – temelj uspješnog projekta, Republika Hrvatska u ozračju donošenja novog Strateškog dokumenta za osobe s invaliditetom, kao i o novom natječaju za pomoćnike/asistente u nastavi za udruge OSI.

U svrhu osnaživanja mentalnog zdravlja prof.reh. Darko Kobetić prisutnima je održao radionicu o emocionalnoj stabilnosti u izazovnim periodima života.

Galeriju svih fotografija s Konferencije pogledajte na poveznici u nastavkuKonferencija - fotografije

Ante Džapo

 

Anka Slonjšak

 

Margareta Mađerić

 

Paljak

 

Jozefina i Milanović

 

Publika 1