Pretražite stranicu

Close me
Subota, Listopad 23, 2021

Članci

a 27 IMG 0484 IMG 20160924 075651

HSUTI je, uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, odradio treću godinu „Ljetnog kampa“ za mlade osobe s invaliditetom; aktivnost programa „Zajedno u zajednici“.

Program „Zajedno u zajednici“ uz „Ljetni kamp“ sadrži još aktivnosti „Informativnih radionica za roditelje OSI“ i „Simpozij za voditelje udruga OSI“.

U provedbi je već drugi ciklus tog trogodišnjeg Programa koji je iznimno značajan za razvoj prioritetnih izvaninstitucionalnih usluga socijalne skrbi, s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja socijalnog uključivanja korisnika.

Ove godine usluge Kampa koristilo je 28 osoba s invaliditetom iz udruga članica Saveza.

U posljednjoj godini drugog ciklusa Programa sudjelovale su većinom udruge iz Jadranske Hrvatske, čiji predstavnici su izrazili želju da se aktivnosti provedu u toplicama zbog zasićenosti korisnika morem koje im je lakše dostupno.

Stoga je predsjednica HSUTI-ja Jozefina Kranjčec dogovorila provedbu „Ljetnog kampa“ u jednim od najljepših toplica u Hrvatskoj – Daruvarskim toplicama.

Vrhunski smještaj i ljubazno osoblje toplica dodatno je uljepšalo boravak korisnicima Kampa iz Zadarske, Šibensko-kninske, Istarske, Sisačko-moslavačke, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Primorsko-goranske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Prva grupa korisnika je usluge Kampa koristila od 04. do 10. rujna, druga od 11. do 17. rujna i treća grupa od 18. do 24. rujna.

Tokom tri tjedna provedbe aktivnosti Programa korisnici su, uz planirane aktivnosti, dobili priliku uživati u bazenima toplica, vježbama pod stručnim vodstvom fitness trenera, šetnjama predivnim parkom koji okružuje smještajni objekt, te su uživali u izvrsnoj hrani.

Također, prvu grupu je ljubazno dočekao gradonačelnik grada Daruvara, gospodin Dalibor Rohlik, te poželio ugodan boravak svim korisnicima.

Druga grupa Kampa uživala je u organiziranom koncertu zvijezde Zdravka Škendera, koji se uvijek rado odazove pozivu Predsjednice HSUTI-ja.

Treću grupu „Ljetnog kampa“ srdačno su, uz domjenak, ugostili članovi Udruge invalida Daruvar, članice HSUTI-ja.

Predsjednica i djelatnice Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom se ovim putem zahvaljuju svim korisnicima ovogodišnjeg Kampa, kao i svim izvoditeljima i suradnicima, na pruženoj podršci i pomoći.

Galerije fotografija možete pogledati na sljedećim linkovima:

PRVA GRUPA

DRUGA GRUPA

TREĆA GRUPA

mali rgb Okrugli

baza znanja za drustveni razvoj logo final


cz logo

logo

ESI logotip boja veci

 

 

eu logo

Isti smo

Naši partneri

 

mali rgb Okrugli

baza znanja za drustveni razvoj logo final

 

 

cz logo

ESI logotip boja veci

 

 logo

 

MDOMSP LOGO

vlada

 

minRada

 

minZnanosti

 

top Logo

 

  hrzg zg

Grad Zagreb

 

Zagrebačka županija

zagrebZupanija

soih

logoPravobraniteljica

POSI logo Medium

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka
8.00-16.00
Kontaktirajte nas

Tko je online

Imamo 43 gostiju i nema članova online