Pretražite stranicu

Close me
Subota, Srpanj 04, 2020
HSUTI / Baza znanja / Aktualnosti

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ PRIMIO IZASLANSTVO ZAJEDNICE SAVEZA OSOBA S INVALIDITETOM HRVATSKE

Milanović 1

Dana 25. lipnja 2020. Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.
Predstavnici saveza i udruga prikazali su trenutnu situaciju položaja osoba s invaliditetom te dali prijedloge za budućnost za koje se očekuje da ih predsjednik podrži i inicira. Između ostalog istaknuto je pitanje rane intervencije, inkluzivnog dodatka, financiranja hladnog pogona saveza i udruga, kontinuirano financiranje usluga koje udruge pružaju i nedovoljna međuresorna povezanost.

Opširnije...

DRUŽENJE PREMIJERA PLENKOVIĆA S OSOBAMA S INVALIDITETOM

1_Medium.jpg

 

 

Dana 27. lipnja 2020. godine na plaži za osobe s invaliditetom na jarunskom otoku Trešnjevka zastupnica u prošlom sazivu Hrvatskog sabora Ljubica Lukačić organizirala je neformalno druženje predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića s osobama s invaliditetom.

Događaju su između ostalih prisustvovali i predsjednik SOIH-a Zorislav Bobuš, dopredsjednica Marica Mirić, ravnatelj ustanove URIHO Josip Držaić, te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Opširnije...

ODRŽANA DRUGA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HSUTI

Predsjedništvo 16.06

Dana 16. lipnja u hotelu Academia u Zagrebu, održana je 2. Sjednica Predsjedništva HSUTI. Sjednici je prisustvovalo šest od sedam članova Predsjedništva, i to: Predsjednica Jozefina Kranjčec, Dopredsjednik Mladen Došen te članovi Predsjedništva: Damir Brkić, Irene Ujčić – Rob, Petar Rančić, Tomislav Novosel, Predsjednik Nadzornog odbora Davor Marić te Stručni suradnik Luka Keller u svojstvu zapisničara.
Predsjedništvo je imalo kvorum te je moglo donositi pravovaljane odluke.
Predloženi dnevni red jednoglasno je prihvaćen.

Opširnije...

PREDSJEDNIK VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ANDREJ PLENKOVIĆ OTVORIO VII. SIMPOZIJ ZA VODITELJE UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

naslovna1

Dana 15. i 16. lipnja u hotelu „Academia“ u Zagrebu, u organizaciji HSUTI održan je VII. Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom, u okviru programa „Zajedno u zajednici“ kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ove godine Simpoziju su osim voditelja udruga osoba s invaliditetom, predstavnika pojedinih Saveza i ostalih gostiju, prisustvovali i Premijer Andrej Plenković, savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković te saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

Pozdravnim riječima obratile su se Predsjednica Saveza Jozefina Kranjčec, i Melita Mulić, izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

 Sedmi Simpozij svečano je otvorio Premijer Andrej Plenković koji je u svom izlaganju naglasio da se politika Vlade temelji na međunarodnim i domaćim dokumentima, a osobito na Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017./2020.

 

Opširnije...

KOORDINACIJSKI SASTANAK NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DUŠTVA I CENTARA ZNANJA ZA DRUŠTVENI RAZVOJ U REPUBLICI HRVATSKOJ

1_Medium.jpg

 

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva održala je u Šibeniku od 15. do 17. lipnja koordinacijski sastanak s predstavnicima udruga i saveza uključenih u Razvojnu suradnju u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj.

Opširnije...

Stranica 1 od 3