Pretražite stranicu

Close me
Nedjelja, Travanj 22, 2018

Članci

"LJETNI KAMP" 2016.

a 27 IMG 0484 IMG 20160924 075651

HSUTI je, uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, odradio treću godinu „Ljetnog kampa“ za mlade osobe s invaliditetom; aktivnost programa „Zajedno u zajednici“.

Program „Zajedno u zajednici“ uz „Ljetni kamp“ sadrži još aktivnosti „Informativnih radionica za roditelje OSI“ i „Simpozij za voditelje udruga OSI“.

U provedbi je već drugi ciklus tog trogodišnjeg Programa koji je iznimno značajan za razvoj prioritetnih izvaninstitucionalnih usluga socijalne skrbi, s ciljem prevencije institucionalizacije i povećanja socijalnog uključivanja korisnika.

Ove godine usluge Kampa koristilo je 28 osoba s invaliditetom iz udruga članica Saveza.

U posljednjoj godini drugog ciklusa Programa sudjelovale su većinom udruge iz Jadranske Hrvatske, čiji predstavnici su izrazili želju da se aktivnosti provedu u toplicama zbog zasićenosti korisnika morem koje im je lakše dostupno.

Stoga je predsjednica HSUTI-ja Jozefina Kranjčec dogovorila provedbu „Ljetnog kampa“ u jednim od najljepših toplica u Hrvatskoj – Daruvarskim toplicama.

Vrhunski smještaj i ljubazno osoblje toplica dodatno je uljepšalo boravak korisnicima Kampa iz Zadarske, Šibensko-kninske, Istarske, Sisačko-moslavačke, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Primorsko-goranske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Prva grupa korisnika je usluge Kampa koristila od 04. do 10. rujna, druga od 11. do 17. rujna i treća grupa od 18. do 24. rujna.

Tokom tri tjedna provedbe aktivnosti Programa korisnici su, uz planirane aktivnosti, dobili priliku uživati u bazenima toplica, vježbama pod stručnim vodstvom fitness trenera, šetnjama predivnim parkom koji okružuje smještajni objekt, te su uživali u izvrsnoj hrani.

Također, prvu grupu je ljubazno dočekao gradonačelnik grada Daruvara, gospodin Dalibor Rohlik, te poželio ugodan boravak svim korisnicima.

Druga grupa Kampa uživala je u organiziranom koncertu zvijezde Zdravka Škendera, koji se uvijek rado odazove pozivu Predsjednice HSUTI-ja.

Treću grupu „Ljetnog kampa“ srdačno su, uz domjenak, ugostili članovi Udruge invalida Daruvar, članice HSUTI-ja.

Predsjednica i djelatnice Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom se ovim putem zahvaljuju svim korisnicima ovogodišnjeg Kampa, kao i svim izvoditeljima i suradnicima, na pruženoj podršci i pomoći.

Galerije fotografija možete pogledati na sljedećim linkovima:

PRVA GRUPA

DRUGA GRUPA

TREĆA GRUPA