Pretražite stranicu

Close me

Održan XXIII. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

20181112 092028

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), u suorganizaciji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Gradom Zagrebom održala 12. i 13. studenog 2018. godine XXIII. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Zagreba. Simpozij je održan na temu “Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom“ - Obrazovanje, zapošljavanje i neovisno življenje.

Predsjednica HSUTI, Jozefina Kranjčec konstruktivno je sudjelovala u radu Simpozija sa svojim komentarima i prijedlozima u svrhu zalaganja za podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom.

Među značajnijim zaključcima Simpozija istaknula se potreba upućivanja zahtjeva za donošenje dokumenta o formalno nadležnom nezavisnom tijelu provedbe monitoringa UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, kao i službenih prijevoda Općih komentara Konvencije koji još nisu prevedeni. Nadalje, apeliralo se na Vladu RH za usvajanje kriterija za osiguranje institucionalne podrške, istaknula se potreba lobiranja za umrežavanjem tijela vlasti sa institucijama za istraživanje u svrhu ažurne evidencijske baze osoba s različitim vrstama invaliditeta, zatim pokretanja inicijative za obveznu prilagodbu međugradskih autobusa za sve građane, te aktivnost udruga i pojedinaca na upućivanje pisanih podnesaka u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama u slučaju dilema i upita. Također se tražila i žurna izmjena Zakona o registru osoba s invaliditetom.

Na Simpoziju su uz Predsjednicu HSUTI-a, Jozefinu Kranjčec sudjelovali stručni suradnici HSUTI, Luka Keller i Sofia Pavlešin Pintarić.

Fotogalerija XXIII. hrvatskog simpozija osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

mali rgb Okrugli

baza znanja za drustveni razvoj logo final


cz logo

logo

ESI logotip boja veci

 

 

eu logo

Naši partneri

 

mali rgb Okrugli

baza znanja za drustveni razvoj logo final

 

 

cz logo

ESI logotip boja veci

 

 logo

 

MDOMSP LOGO

vlada

 

minRada

 

minZnanosti

 

top Logo

 

  hrzg zg

Grad Zagreb

 

Zagrebačka županija

zagrebZupanija

soih

logoPravobraniteljica

POSI logo Medium

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka
8.00-16.00
Kontaktirajte nas

Tko je online

Imamo 23 gostiju i nema članova online

HSUTI

Ukoliko želite saznati koja prava i beneficije ostvarujete učlanjenjem vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Uštedite vrijeme

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Podrška

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas