Pretražite stranicu

Close me

Danas HSUTI u svom članstvu ima 52 lokalne udruge osoba s invaliditetom iz 49 gradova diljem Hrvatske. Ukoliko želite saznati više informacija o nama pročitajte detaljnije opis našeg Saveza.

Obilježavanje 10. godišnjice usvajanja UN-ove Konvencije o pravima OSI

20161213 131013

U zgradi Hrvatskoga sabora je 13. prosinca 2016. g. održana tematska sjednica obilježavanja desete godišnjice usvajanja UN-ove Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.

Konvenciju, koju je Opća skupština UN-a usvojila 13. prosinca 2006. g., Republika Hrvatska je potpisala među prvim zemljama u svijetu, a Hrvatski sabor ju je ratificirao 2007. godine.

Na sjednici, organiziranoj od strane Pravobraniteljice za OSI Anke Slonjšak i Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora, sudjelovali su predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, saborski zastupnici, predstavnici Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike , Ministarstva zdravstva, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva kulture, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, predstavnika Saveza i udruga i ostalih. 

Događanju je ispred HSUTI-ja prisustvovala njegova predsjednica Jozefina Kranjčec. 

20161213 130959

HSUTI

Ukoliko želite saznati koja prava i beneficije ostvarujete učlanjenjem vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Uštedite vrijeme

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Podrška

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas