Pretražite stranicu

Close me

Sastanak ministrice Nade Murganić s predstavnicima Saveza

SOIH 2

U  Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održan je jučer; u srijedu 26.10. 2016., sastanak s predstavnicima Saveza Udruga osoba s invaliditetom radi dogovora o potpisivanju Ugovora o prijelaznom osiguravanju usluge osobne asistencije za projekte u okviru natječaja iz Europskog socijalnog fonda koji će biti raspisan u drugom tjednu 11. mjeseca ove godine.

Predstavnike udruga pozdravila je resorna ministrica Nada Murganić zaželjevši da u daljnjem radu ne bude nesporazuma, kao i da obje strane zajedničkim naporima dođu i ubuduće do učinkovitog rješenja. Predstavnici udruga zamolili su ministricu Murganić za inicijativu prema Zavodu za zapošljavanje i Ministarstvu rada i mirovinskog sustava jer, kao što su rekli, oni sami s tim institucijama ne uspijevaju riješiti problem.
Ministarstvo je u listopadu  2015. godine sklopilo 51  ugovor za provođenje projekata u sklopu kojih se pruža usluga osobne asistencije osobama s invaliditetom.  Kroz navedene projekte, uslugu osobne asistencije prima 502 korisnika. Projekti se financiraju iz sredstava Europskog socijalnog fonda, Operativni program Razvoj ljudskih potencijala, financijsko razdoblje 2007. -2013.
Kako bi se za osigurala održivost i proširenje daljnjeg pružanja usluge osobne asistencije Ministarstvo planira u mjesecu studenome 2016. godine objaviti novi Poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom «Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom» koji bi se sufinancirao iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Ministarstvo će  sa svim udrugama kojima uskoro završava ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisati prijelazne ugovore koji će pokrivati razdoblje od 29. listopada, odnosno od datuma prestanka važenja produžetka  ugovora,  pa do dana sklapanja novog ugovora iz budućeg programa dodjele bespovratnih sredstava ''Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom'', a  zaključno s 28. veljače 2017.
Potpisivanje prvih ugovora planira se već od petka, 28. listopada 2016. Tim  ugovorima pokrit će svi troškovi koji osiguravaju provođenje aktivnosti vezano uz rad i plaće osobnih asistenata svih trenutnih korisnika koji su primali tu uslugu unutar dosadašnjih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.
Najkasnije u roku od 10 dana po potpisivanju ugovora isplaćivati će se potrebna sredstva u dva obroka.
S obzirom na to da se u okviru novog natječaja planira proširiti broj korisnika usluga osobne asistencije, ovim putem se daje obavijest i o objavljivanju Poziva za prijavu novih korisnika usluge osobne asistencije udruga osoba s invaliditetom i udruga koje djeluju u korist osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, koji će biti objavljen na web stranicama ministarstva 26. listopada 2016. godine  te otvoren do 07. studenog 2016. godine. 

 

*Tekst je preuzet sa stranica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ( članak )

mali rgb Okrugli


cz logo

logo

ESI logotip boja veci

 

 

eu logo

Naši partneri

 

mali rgb Okrugli

 

 

cz logo

ESI logotip boja veci

 

 logo

 

MDOMSP LOGO

vlada

 

minRada

 

minZnanosti

 

top Logo

 

  hrzg zg

Grad Zagreb

 

Zagrebačka županija

zagrebZupanija

soih

logoPravobraniteljica

POSI logo Medium

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka
8.00-16.00
Kontaktirajte nas

Tko je online

Imamo 15 gostiju i nema članova online

HSUTI

Ukoliko želite saznati koja prava i beneficije ostvarujete učlanjenjem vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Uštedite vrijeme

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Podrška

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas