Pretražite stranicu

Close me

„Građani neba“ Les Citoyens du Ciel – ZAVRŠENE RUTE LETA

Delegacija francuske udruge „Građani neba“  Les Citoyens du Ciel, zajedno s predstavnicom HSUTI-ja, Katarinom Dujmović, završili su jučer zadnji let ove sezone u Hrvatskoj! Naime, ruta SINJ – ZADAR, MEDULIN – VRSAR ostat će još  dugo u ugodnom sječanju naših korisnika, predstavnika i organizatora. Kratki izvještaj Katarine Dujmović:

 

Ruta: SINJ-ZADAR, 2h

Na prvi pogled obečavajuće, sunčano jutro nije potrajalo. Ovo  smo; doduše očekivali gledajući prognozu ali nadali smo se poboljšanju do  zadnjeg trena.  Odvezli smo se do Osnovne škole “ Petra Preradovica“  gdje smo se dva sata družili sa ravnateljicom i učenicima. Nakon kratkog predstavljanja, „Građani neba“ su filmom dočarali aktivnosti te u u interaktivnom predavanju objasnili osnovnu fiziku koja podržava letenje. Složili smo se da je ovo važna spoznaja koja , mijenja percepciju leta aviona za one kojima se to činilo nemoguće, postalo je prirodno. Slobodno popodne je bilo prilika da ekipa vidi turističke atrakcije Zadra, koju smo iskoristili za uživanje u (danas) smirenom šarmu morskih orgulja.

         Ruta: MEDULIN – VRSAR

Program u Medulinu odvijao se prema planu, uz vremenske uvjete idealne za letenje  i  za druzenje: suncan dan, entuzijastični kandidati iz udruge HSUTI i učenici francuskog uz lokalne škole  bili su dobitna kombinacija zahvaljujući kojoj smo zaboravili i rano ustajanje i doručak s nogu i dug put od Zadra do Medulina. Svaka osoba koja je izašla iz aviona prštala je od sreće, a to je imalo isti učinak na ekipu Gradjana neba. Entuzijazam je zarazan !  Nakon letova  podijelili smo diplome za 15 novih Građana neba. Osim užitka u sretnim licima imala sam priliku za  jos jedan let – od Medulina do Vrsara  i bilo je predivno. Mozda zato sto sada razumijem osnovnu fiziku letenja, mozda zbog ultrastrpljivog pilota ili ultralake letjelice u kojoj sam putovala… a najvjerojatnije zbog trajnog učinka novih prijateljstava i dobrih vibracija ovaj put straha nije bilo. Toliko u današnjem pokušaju da dočaram neopisivo iskustvo putovanja sa „Građanima neba“.

  

  

   

   

    

 

mali rgb Okrugli

baza znanja za drustveni razvoj logo final


cz logo

logo

ESI logotip boja veci

 

 

eu logo

Naši partneri

 

mali rgb Okrugli

baza znanja za drustveni razvoj logo final

 

 

cz logo

ESI logotip boja veci

 

 logo

 

MDOMSP LOGO

vlada

 

minRada

 

minZnanosti

 

top Logo

 

  hrzg zg

Grad Zagreb

 

Zagrebačka županija

zagrebZupanija

soih

logoPravobraniteljica

POSI logo Medium

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka
8.00-16.00
Kontaktirajte nas

Tko je online

Imamo 16 gostiju i nema članova online

HSUTI

Ukoliko želite saznati koja prava i beneficije ostvarujete učlanjenjem vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Uštedite vrijeme

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Podrška

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas