Pretražite stranicu

Close me

Predstavljeni akcijski planovi za socijalni turizam i jačanje ljudskih potencijala u turizmu

U Ministarstvu turizma danas (31. siječnja 2014.) je održan sastanak o temi socijalnog turizma i jačanja ljudskih potencijala u turizmu, u sklopu kojega su predstavljeni i akcijski planovi razvoja te konkretni projekti za ta dva segmenta do 2020. godine, a koji slijede postavke Strategije razvoja turizma i očekuju financiranje iz EU fondova.

1

Na sastanku, kojemu je prisustvovalo stotinjak predstavnika turističkog sektora, razvojnih agencija, gradova i županija, predstavljeni su i projekti iz područja socijalnog turizma i jačanja ljudskih potencijala, kao primjeri dobre prakse u turizmu koje je prepoznalo i podržava Ministarstvo turizma. Riječ je o javnim projektima na državnoj i regionalnim te lokalnim razinama koji se razvijaju samostalno i/ili u suradnji sa strukovnim udrugama i privatnim turističkim sektorom, ali i drugim sektorima koji u tome vide svoj interes.

444

Svoj doprinos prezentaciji projekata dala je i Jozefina Kranjčec, predsjednica HSUTI-ja, predstavivši projekt "Ljetni kamp" provedenom po programu "Zajedno u zajednici" koji HSUTI održava posljednje tri godine.

Pri tome je naglasila  da osobe s invaliditetom putem ovakvog izvaninstitucionalnog oblika skrbi postaju samopouzdanije i neovisnije za život u zajednici te dobivaju iskustvo razmjene socijalnih kontakata, sudjelovanja u raznim rekreativnim, razonodnim, sportskim, likovnim, kulturnim i terapijskim aktivnostima za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i poboljšanja kvalitete njihova života. Također je istaknula sinergiju poslovnog, državnog, lokalnog i civilnog sektora koji je nužan kako bi svake godine iznova pružili što bolju uslugu za koju je HSUTI-ju u studenom 2013. g. dodijeljena prestižna nagrada za najinovativniji prijedlog kvalitetne i provedive društvene inovacije „I=d2a“.

3

U sklopu planova za socijalni turizam, ili po novom nazivu u EU 'turizmu za sve', posebna pozornost se poklanja ponudi i programima za određene 'ranjive' skupine - djeca, mladi, umirovljenici, osobe s invaliditetom, čemu su u Hrvatskoj još dodali i branitelje kao veliku skupinu. Za sve njih bi se u Hrvatskoj do 2020. godine slijedom projekata trebala stvoriti mreža od dvadesetak hostela.

2

mali rgb Okrugli

baza znanja za drustveni razvoj logo final


cz logo

logo

ESI logotip boja veci

 

 

eu logo

Naši partneri

 

mali rgb Okrugli

baza znanja za drustveni razvoj logo final

 

 

cz logo

ESI logotip boja veci

 

 logo

 

MDOMSP LOGO

vlada

 

minRada

 

minZnanosti

 

top Logo

 

  hrzg zg

Grad Zagreb

 

Zagrebačka županija

zagrebZupanija

soih

logoPravobraniteljica

POSI logo Medium

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka
8.00-16.00
Kontaktirajte nas

Tko je online

Imamo 17 gostiju i nema članova online

HSUTI

Ukoliko želite saznati koja prava i beneficije ostvarujete učlanjenjem vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Uštedite vrijeme

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Podrška

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas