Pretražite stranicu

Close me

"LIII. DECATHLON" - međunarodne integrativno-sportske igre, Pula 2013.

Međunarodne integrativno-sportske igre mladih osoba s invaliditetom "LIII. DECATHLON" ili "MALA PARAOLIMPIJADA", koje će okupiti dvadeset ekipa osoba s invaliditetom iz zemalja Europske unije na natjecanju u deset sportskih disciplina, održat će se ove godine između 25. i 28. kolovoza u Puli.

Udruge osoba s invaliditetom iz zemalja članica EU oformile su timove među svojim članovima i pripremili ih za ovo događanje. Timovi će doputovati Pulu gdje će odmjeriti snage jedni s drugima u sljedećim disciplinama: skok u vis, skok u dalj, trčanje na 60 metara, trčanje na 200 metara, bacanje lopte na koš, bacanje kugle, bacanje loptice, boćanje, mini-golf, gađanje loptom u otvore na ploči, odnosno desetoboju.

Igre koje organiziraju međunarodna korporacija Integrative Meetings of Friends (IMF) iz Beča, Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida i Udruga "OSI" - osoba s invaliditetom Kutina, provode se pod pokroviteljstvom dr. Ive Josipovića, Predsjednika Republike Hrvatske.

Ovim Projektom ispunjavaju se ciljevi ostvarivanja višeg stupnja neovisnog življenja osoba s invaliditetom te zadaće promicanja ljudskih prava i djelovanja na izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom. Osim toga, njeguje se razvoj suradnje s gospodarstvenicima i partnerski odnosi s nadležnim lokalnim, regionalnim i državnim tijelima kroz koordinaciju aktivnosti, usmjeravanje i dogovaranje.

Organizaciju ovogodišnjih, 53. po redu integrativno-sportskih igara mladih osoba s invaliditetom, koje osim onog sportskog uključuju i bogat edukativni kulturni, religijski i zabavni program, omogućile su potpore brojnih partnera: Grad Kutina, Sisačko-moslavačka županija, Grad Pula, Istarska županija, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida, Udruga "OSI" - osoba s invaliditetom Kutina, IMF - Beč, Maraska d.d., Roto dinamic d.o.o., Barun Promet d.o.o., Cedevita d.o.o., Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica Grada Pule, Društvo distrofičara Istre, Pleter-usluge d.o.o.

Svečano otvorenje integrativno-sportskih igara mladih osoba s invaliditetom "LIII. DECATHLON" održati će se u ponedjeljak, 26. kolovoza 2013., na Forumu 1 u Puli s početkom u 10:30 sati.

mali rgb Okrugli

baza znanja za drustveni razvoj logo final


cz logo

logo

ESI logotip boja veci

 

 

eu logo

Naši partneri

 

mali rgb Okrugli

baza znanja za drustveni razvoj logo final

 

 

cz logo

ESI logotip boja veci

 

 logo

 

MDOMSP LOGO

vlada

 

minRada

 

minZnanosti

 

top Logo

 

  hrzg zg

Grad Zagreb

 

Zagrebačka županija

zagrebZupanija

soih

logoPravobraniteljica

POSI logo Medium

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka
8.00-16.00
Kontaktirajte nas

Tko je online

Imamo 12 gostiju i nema članova online

HSUTI

Ukoliko želite saznati koja prava i beneficije ostvarujete učlanjenjem vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Uštedite vrijeme

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Podrška

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas