Pretražite stranicu

Close me

Dan crnih naočala

U subotu, 29. lipnja 2013., predstavnici Hrvatskog saveza slijepih, Koalicije udruga u zdravstvu i Hrvatskog oftalmološkog društva, informirali su zainteresirane građane na Cvjetnom trgu o bolesti poznatoj pod nazivom senilna makularna degeneracija, vodećem uzročniku slabovidnosti osoba starijih od 50 godina.

Dan crnih naočala

Ovim javnozdravstvenim projektom, nazvanim "Dan crnih naočala", prolaznike se željelo upozoriti na bolesti oka i važnost redovitih pregleda i prevencije. Uz pomoć prisutnih oftalmologa i predavača svi zainteresirani su mogli obaviti besplatan pregled vida i isprobati hodanje po markacijskoj stazi uz pomoć bijelog štapa i s povezom na očima kako bi i sami osjetili s kojim se izazovima susreću slijepe i slabovidne osobe u obavljanju svakodnevnih obaveza.

Predsjednik Hrvatskog saveza slijepih, Vojin Perić i predsjednik Hrvatskog oftalmološkog društva, Zoran Vatavuk, podsjetili su na pojedina područja važna za život slijepih osoba kao što su obrazovanje, rehabilitacija, zapošljavanje, socijalna zaštita, kultura, sport i rekreacija, ali i upozorili na donošenje različitih zakonskih rješenja koja se donose bez uvida u njihovu svrhu i stvarne potrebe.

Pokrovitelji ovoga, prvi put održanoga, događanja bili su Ministarstvo zdravlja i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pozivu dr. Mensure Dražić, predsjednice Koalicije udruga u zdravstvu, odazvao se i HSUTI te svojom prisutnošću podržao ovaj hvalevrijedan projekt.

1111

1115

1104

1102

mali rgb Okrugli


cz logo

logo

ESI logotip boja veci

 

 

eu logo

Naši partneri

 

mali rgb Okrugli

 

 

cz logo

ESI logotip boja veci

 

 logo

 

MDOMSP LOGO

vlada

 

minRada

 

minZnanosti

 

top Logo

 

  hrzg zg

Grad Zagreb

 

Zagrebačka županija

zagrebZupanija

soih

logoPravobraniteljica

POSI logo Medium

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka
8.00-16.00
Kontaktirajte nas

Tko je online

Imamo 15 gostiju i nema članova online

HSUTI

Ukoliko želite saznati koja prava i beneficije ostvarujete učlanjenjem vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Uštedite vrijeme

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas

Podrška

Ukoliko želite saznati koja prava i benificije ostvarujete učlanjenje Vaše udruge u HSUTI kontaktirajte nas